Tarieven en vergoedingen

Kosten Neurofeedback

Wij hanteren vaste tarieven per afspraak. De totale kosten waarop gerekend moet worden, is mede afhankelijk van de zorgverzekering en welke vergoeding deze biedt. Hieronder vindt u een overzicht van de kosten.

Intake met QEEG-meting voor neurofeedback, kosten:  € 120.00
De intake bestaat uit een bespreking van je klachten, uitleg over neurofeedback, een QEEG-meting, analyse van de resultaten en een behandeladvies. Een intake duurt ongeveer 90 minuten.

Verslag van intake:  € 40.00

Behandeling met neurofeedback, kosten: € 62.50

Een neurofeedbackbehandeling duurt gemiddeld 40 minuten.

Tussen- en nameting met QEEG-meting en evaluatie, kosten: € 92.50
Bij de tussen- en nameting wordt het gehele behandeltraject geëvalueerd en wordt de vooruitgang in hersenactiviteit en klachten besproken. Er vindt wederom een QEEG-meting plaats en u ontvangt een schriftelijke rapportage. Een nameting duurt ongeveer 60 minuten.

Afspraak annuleren zonder kosten

Indien u onverhoopt verhinderd bent of ziek, dan kunt u de afspraak annuleren. Het is belangrijk dat u de afspraak tenminste 24 uur van tevoren annuleert. Dit kan telefonisch, via SMS of per e-mail. Afspraken die niet of te laat worden geannuleerd, moeten helaas in rekening worden gebracht.

Neurofeedback vergoeding

Veel ziektekostenverzekeraars bieden, afhankelijk van de aanvullende verzekering, een (gedeeltelijke) vergoeding voor neurofeedback. Ik ben aangesloten bij een beroepsvereniging. Deze vereniging heeft afspraken gemaakt met diverse zorgverzekeraars. Op basis hiervan is voor neurofeedback vergoeding mogelijk. De vergoeding voor neurofeedback valt onder de noemer “Alternatieve geneeswijzen”/”Natuurgeneeskunde”.

Het is belangrijk dat u altijd zelf nagaat bij uw ziektekostenverzekeraar of er voor neurofeedback vergoedingen beschikbaar zijn. Naast een vergoeding van de ziektekostenverzekeraar zijn er andere mogelijkheden om een deel van de kosten voor neurofeedbackbehandelingen vergoed te krijgen. Onderstaande informatie dient te allen tijde, op eigen verantwoording door uzelf gecontroleerd en onderzocht te worden voor uw persoonlijke situatie!

In sommige gevallen is de werkgever bereid de kosten of een deel daarvan te betalen. Het is immers in het belang van de werkgever dat u goed functioneert; bijvoorbeeld in geval van slaapproblemen, migraine, stress of een burn-out. Via de belasting kunnen de kosten opgevoerd worden onder het kopje “Studiekosten” wanneer de behandeling als doel heeft om te investeren in uw carrière en ontwikkeling/loopbaanverbetering. Alleen studiekosten ter verbetering van de arbeidspositie zijn aftrekbaar, vandaar dat enkel de onkosten boven de drempel in aftrek genomen kunnen worden. U kunt hiervoor het beste contact opnemen met het regionale belastingkantoor.

Bij uw aangifte inkomstenbelasting mag u ziektekosten opvoeren die u maakt voor uzelf, uw partner en uw kinderen jonger dan 27 jaar. U moet wel kunnen aantonen dat u de kosten hebt gemaakt. U mag de ziektekosten pas opvoeren als ze bij elkaar opgeteld boven een bepaald bedrag uitkomen (de drempel). Dankzij verschillende maatregelen komen ouderen, zieken en mensen met een laag inkomen eventueel in aanmerking voor aftrek van hun buitengewone uitgaven. Buitengewone uitgaven in de inkomstenbelasting zijn uitgaven wegens ziekte, handicap, bevalling, overlijden, arbeidsongeschiktheid, chronische ziekte, ouderdom en adoptie. Deze buitengewone uitgaven vallen onder de zogenoemde persoonsgebonden aftrek. Om te zien of u hiervoor in aanmerking komt kunt u de website www.meerkosten.nl raadplegen.

Bij ziekte komt u mogelijk, naast landelijke financiële regelingen, in aanmerking voor gemeentelijke regelingen zoals Bijzondere Bijstand.

 

 

 

Kwaliteitszorg & apparatuur

BMC heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Dit geldt voor het gehele BMC concept van apparatuur tot behandelprotocollen en van therapeuten tot praktijken. Klik hier voor informatie.

Nieuws en agenda

Hier komen nieuwtjes met betrekking tot Neurofeedback.

Vergoeding

Vaak wordt (een deel van) de kosten vergoed vanuit de aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen. Meer informatie over tarieven en vergoedingen.

Meer informatie ontvangen of een afspraak maken?

Neem contact op