Ervaringen

Angst en somberheid beheersten mijn leven

Anoniem

Voordat ik met neurofeedback begon, had ik veel last van angstgevoelens, hyperventilatie/paniekaanvallen, concentratieproblemen, veel last van hoofdpijn/migraine, vaak moe, slaapproblemen. Ik werd hier erg depressief van. Want je wilt graag weer meedraaien in de maatschappij maar vanwege deze klachten vermeed ik veel dingen. Ik kon niet lang gaan winkelen of leuke dingen doen met mijn gezin omdat de vele mensen om me heen me een beklemmend gevoel gaven. Ook was ik vaak te moe. Ik heb psychologische hulp gehad in de vorm van gedragstherapie en EMDR. En maakte veel gebruik van mijn oxazepam om me rustiger te voelen. Ook bij de chiropractor geweest om de spanningen op de spieren weg te krijgen en het verminderen van de hoofdpijn.

Het had wel wat effect maar dat onrustige gevoel is altijd gebleven en de hyperventilatieklachten ook. Wel leerde ik bepaalde dingen beter verwerken zoals het overlijden van mijn vader. Maar uiteindelijk haalde ik niet het resultaat wat ik graag wilde. Ik bleef veel hoofdpijn houden en een gejaagd gevoel en de moeheid. De chiropractor heeft wel de spieren ontspannen gemaakt maar niet het effect wat ik graag had willen hebben. Dat de moeheid verdween en het onrustige gevoel.

Ik heb altijd het gevoel gehouden dat de balans in mijn hoofd niet goed was. Ondanks de therapie had ik het idee dat mijn hersenen soort van overbelast waren door alle stress en ellende van de afgelopen jaren. Dus ik ben op internet gaan zoeken naar verdere oplossingen. Daar kwam ik terecht bij BMC, neurofeedback. Ik had zoiets van baat het niet, het schaad ook niet. Proberen kan geen kwaad, erger kan het niet worden.

Door alle teleurstellingen die je hebt gehad door de verschillende therapieën heb je eigenlijk geen verwachtingen meer, je hoopt. De therapie/begeleiding heb ik als plezierig ervaren. Mijn therapeut vroeg elke keer hoe het met mij ging en luisterde ook goed naar de verhalen die ik had. Ook de feedback over hoe het met de behandeling gaat werd ook elke keer besproken. Vanaf het begin voelde ik echt het effect van de behandelingen. Mijn hersenen reageerden echt op de neurofeedback.

Langzaam aan ben ik het leven weer gaan oppakken en dingen gaan uitproberen zoals weggaan met het gezin, of simpelweg langer winkelen. In de loop van de behandelingen ging dit steeds beter. Mijn leven werd weer meer van mij en ik kreeg steeds meer grip weer op de dingen. Met mij gaat het nu heel erg goed. Natuurlijk wordt je nog steeds geconfronteerd met de minder leuke kant van het leven maar kan hier nu stukken beter mee omgaan. Laat me niet meer zo snel uit het veld slaan en ga nu veel beter met de situaties om omdat ik helderder kan nadenken. Mijn hoofd is een stuk rustiger geworden en heb al heel lang geen last meer gehad van de hyperventilatieklachten/paniekaanvallen. Slaap weer veel beter. Ik ben zelfs weer gaan leren en het concentreren is echt stukken verbeterd. Heb zelfs weer een hobby opgepakt en een paard gekocht. Heb gewoon weer veel meer energie hiervoor.

 

Meer informatie ontvangen of een afspraak maken?

Neem contact op