AD(H)D

Verbeter je focus met neurofeedback en sta sterker in je schoenen!

Depressie / Burn-out?

Beter in je vel zitten met neurofeedback!

Train je hersenen

Als de oplossing “tussen de oren” zit!

Previous

Next

Home

Welkom bij BMC Sneek

 

Hoe werkt Neurofeedback?

Dankzij de vorderingen in neurowetenschappelijk onderzoek komen we steeds meer te weten over de wijze waarop bepaalde problemen, ziektes en klachten samenhangen met hersenactiviteit. Door afwijkende hersengolfpatronen met neurofeedback te corrigeren, nemen de klachten af of verdwijnen zelfs geheel. Daarnaast is neurofeedback een faciliterende therapievorm. Dat betekent dat neurofeedback de werkzaamheid van andere therapieën kan vergroten. Zo blijkt uit onderzoek dat kinderen die neurofeedback en een sociale vaardigheidstraining hebben gevolgd, betere resultaten laten zien dan de kinderen die slechts één van beide therapieën aangeboden kregen.

Hoelang duurt een behandeling?

Er wordt een leerproces gestart waarbij de hersenen zelf leren om beter geactiveerd te zijn. De hersenen leren de toestanden van betere activiteit vast te houden. Hoe vaker neurofeedback wordt uitgevoerd, hoe beter de veranderingen in de hersenen worden vastgelegd. Het effect van neurofeedback is echter niet alleen zichtbaar als veranderde hersenactiviteit, maar ook in verbeterde prestaties van de hersenen en vermindering van de klachten.

Voor wie is Neurofeedback?

Neurofeedback is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar, volwassenen en ouderen, waarbij ongeveer 80% van de mensen baat heeft bij de therapie. Voorwaarden voor een succesvolle therapie zijn een goed begrip van de opdracht (wanneer verloopt de animatie goed of slecht) en het kunnen stilzitten gedurende een aantal minuten. Dit betekent dat de therapie voor jonge kinderen (jonger dan 5-6 jaar) vaak niet geschikt is. Ook bij cliënten met verminderde cognitieve vermogens, zoals in gevorderde stadia bij dementie, is het begrip van de feedback vaak te laag om een succesvolle therapie uit te voeren.

BMC-Sneek-Neurofeedback
Neurofeedback-woorden

Kwaliteitszorg & apparatuur

BMC heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Dit geldt voor het gehele BMC concept van apparatuur tot behandelprotocollen en van therapeuten tot praktijken. Klik hier voor informatie.

Nieuws en agenda

Hier komen nieuwtjes met betrekking tot Neurofeedback.

Vergoeding

Vaak wordt (een deel van) de kosten vergoed vanuit de aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen. Meer informatie over tarieven en vergoedingen.

Meer informatie ontvangen of een afspraak maken?

Neem contact op